Congos Børn har nu eksisteret i 1 år

Hvor er vi dog nået langt, og tak til jer alle for støtte og opbakning.

Congos Børn har nu eksisteret i 1 år.

Hvor er vi dog nået langt, og tak til jer alle for støtte og opbakning.


Der er sket rigtig meget i Congos Børn siden november 2023.
Vi er overvældede og taknemlige over den store støtte og opbakning. Vi har kunnet mærke det helt fra vores forenings start, men efter vores event den 12. november 2023 er tingene kun gået endnu stærkere.
Mange mennesker er begyndt at lægge mærke til Congos Børn og det store arbejde, vi laver sammen med vores søsterorganisation i Kinshasa, VIGALEX. Via overskud fra eventet og donationer er det lykkedes os at betale for en grund mere i Kinshasa. Vi ved, at det er hårdt arbejde og tager lang tid at bygge et børnehjem.

Billeder fra medlemsevent den 12 november 2023

Bestyrelserne i Danmark og Congo arbejder rigtig hårdt på at skabe en bedre fremtid for gadebørn i DR Congo. Vi er ved at skabe os netværk, hvor vi kan få mere viden om NGO-arbejde, mere viden om fondsmidler og mere viden om at drive et børnehjem. Vores styrke er den tætte kommunikation, der er mellem Congos Børn og VIGALEX. Vores styrke er også, at vi er ikke i tvivl om vores formål.

Hello world

VIGALEX og Congos Børn komplementerer hinanden rigtig godt. To lande på hver deres kontinent - men har formået at lave frivilligt arbejde sammen og opnå virkelig gode resultater gennem det tætte samarbejde. Det kan mærkes i begge teams.
Sammen med VIGALEX har vi valgt at leje et hus i Kinshasa, hvor vi kan skabe tryghed for de gadebørn, vi siden april sidste år har støttet hver lørdag.


I december måned har Congos Børn indsamlet penge ved at sælge kunstplakater, afrikansk tøj og tasker,
ved at have en bod på et julemarked og gennem de sociale medier. Formålet var at kunne holde en jule- og nytårsfest for gadebørnene i Kinshasa. Vores søsterorganisations opgaver var at arrangere festen, og det blev en stor succes.

For de fleste af de børn, der var med til festen, var denne oplevelse en drøm, der blev til virkelighed. De fik mulighed for at sidde ved bordet og få servereret et festmåltid, og inden havde de fået mulighed for at få nyt tøj og sko. De dansede og festede. Det blev en rørende oplevelse for alle.
Den 25. december blev en historisk dag for de gadebørn, vi støtter. Præcis denne dag plejede de - med tomme øjne, sultne maver og bare tæer - at skulle kigge på alle andre, der fejrede jul med deres familie. I år var de også inviteret til fest; i år var de gæster. Det blev en dag, de stadig snakker om. Hvor er det dejligt at have kunnet give dem nogle gode minder.


Men virkeligheden ramte hårdt allerede dagen efter festen. Flere af dem fik stjålet deres nye tøj og nye sko. De var tilbage på gaden i deres almindelige hverdag, som var fuld af frygt, tyverier, utryghed og usikkerhed. Men heldigvis kunne vi allerede åbne dørene for børnene i vores lejede hus den 5. januar 2024. Vores VIGALEX Hjem har på nuværende tidspunkt 6 børn i huset og 2 voksne. Vi har plads til 15 børn, men har valgt at tage børnene ind stille og roligt. Vi har lejet huset, indtil vi får bygget vores børnehjem.

At flytte gadebørn fra gaden til et hjem giver mange udfordringer. De var spændte og nervøse. De kunne ikke tro, at de blev valgt til af nogen, så de er i konstant forsvarsposition. Børnene har boet i huset i to måneder nu. Bare på de to måneder er der sket rigtig meget. Vi oplever glade, smilende børn. De åbner mere og mere op om deres fortid, deres familier og de store tragedier, de har været indblandet i. De tør fortælle mere og mere om sig selv, fordi det er lykkes os skabe en tillidsfuld kontakt med dem. De ved, at VIGALEX er deres hjem.


Vores børn får hjemmeundervisning indtil sommerferien. Vi vil først hjælpe dem til at vænne sig til et liv i et hjem og i et fællesskab, hvor de skal lære at tage hensyn til hinanden. Vi vil også forberede dem til et skoleliv. Mange af vores børn har ikke gået i skole i mange år. Hjemmeundervisningen gør, at vi ved hvilket fagligt niveau, de er på, og hvordan vi bedst integrerer dem i et skolemiljø. Fra at være alene på gaden efterladt til sig selv, bor de nu i et hjem med to voksne. De bor i huset, hvor de lærer en masse basale ting, som at sige tak, at sige undskyld, at spørge høfligt, at tage et bad, at snakke og forklare sig selv, frem for at slås.

Af Gina Nzeba Tshiswaka Hagebro, Congos Børn | 04. marts 2024 | Nyheder

Billeder fra Vigalex-huset